miercuri, 1 august 2012

New

Nu am mai scris de foarte mult timp pe blog. Ma gandeam sa vin cu ceva nou. In ultimul timp am gasit foarte multe locuri geniale de vizitat, pacar ca nu din Romania majoritatea. Unele mi-au placut chiar foaaarte mult, si ma gandeam sa fac un post, sa le prezint pe fiecare in parte.




Lacul Albastru, Maramures


Este un lac genial, unic prin originea lui (format prin prabusirea unei galerii de mine) si prin faptul ca este singurul lac care isi schimba culoarea.  Datorita solubilizarii compusilor sulfurosi apa are culoarea verde, uneori cu reflexe de smarald.



Unul dintre primele sate de vacanta, Gura Portitei



Pestera lui Iosif, Muntii Buzaului



Dhonakulhi Island, Maldives

Focurile vii, Buzau


In sud-estul Romaniei, in judetul Buzau se intalnesc adevarate monumete ale naturii pe care oamneii le considera benefice si odata ajunsi la ele se roaga ori isi pun divesre dorinte.




La Hveravellir, Islanda

In traducere, „izvoarele fierbinți de pe câmpie“ –, în apa care se răcește se formează prin precipitare terase înguste de gheizerit.



Plaja Epavei, Insulei Zakynthos


 Situata la extremitatea nordica a Insulei Zakynthos , se poate ajunge doar cu barca – și numai când curenții oceanici o permit, altfel, riscul de a naufragia este mare. (dar se merita, zic eu.)




Vulcanul Kilauea , Hawaii


Lava vulcanului se revarsa direct in mare.


  Golful McMurdo, Antarctica 


Regiunile polare sunt pline de ciudatenii. Acum, datorită aparatelor de fotografiat cu intervalometru, putem vedea cu ochii noștri cum se naște una. Anul trecut, cameramanii britanici Doug Anderson și Hugh Miller au filmat această stalactită de gheață sărată, sau țurțure sărat, în timp ce căpăta formă.


Fly Geyser Black Rock Desert, Nevada, USA



Marina Bay Sands, Singapore





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu